vineri, 28 septembrie 2007

EBU a hotarat: Doua semifinale la Eurovision Song Contest 2008


S-a hotarat, la anul vor fi doua semifinale la Eurovision Song Contest. Astazi la Verona, la cea de-a 50-a intalnire a comitetului EBU, s-a aprobat propunerea ca de la anul sa fie doua semifinale in loc de una cum se tinea pana acum.


Doar tara gazda, Franta, Marea Britanie, Spania si Germania vor fi calificate automat in finala. Celelalte tari vor fi grupate in doua semifinale.

Detaliile despre data si formatul celor doua semifinale vor fi fi stabilite si anuntate pana la sfarsitul acestui an.
Exista posibilitatea ca anul viitor, sa se voteze in semifinale atat prin televoting cat si cu ajutorul unui juriu(de specialitate sau nu). Mai precis, 9 tari din fiecare semifinala se vor califica pe baza televotingului iar cea de-a zecea se va califica in urma notelor primite de un juriu.
Cert este ca in urma discutiilor aparute in presa si in randul fanilor acestui concurs, referitor la votarea pe baza de prietenii si vecinatati, EBU a hotarat ca chiar de la anul sa introduca doua semifinale.
Daca anul viitor in afara celor 5 tari (Serbia, UK, Spania, Germania si Franta) restul tarilor vor fi nevoite sa treaca prin semifinale pentru a se califica, locul 13 obtinut de Romania anul acesta la Helsinki chiar ca nu mai conteaza.
Astept cu nerabdare sa aflu si ce schimbari va face TVR pentru selectia nationala...Dupa declaratiile d-lui D.Manoliu se pare ca preselectiile pentru ESC vor incepe mai devreme anul acesta.
sursa:eurovision.tv
photo:RTS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails