joi, 27 noiembrie 2008

Cosmetica - Din retetele bunicii 2



Am scris acum catva timp despre cum poti sa-ti prepari singura, cu ce ai prin camara, o masca sau o lotiune pentru ten. Pentru ca am vazut ca foarte multa lume cauta tratamente cosmetice bazate pe produse naturale, adaug astazi reteta unei masti facuta exclusiv din plante medicinale.

- Aplicarea mastii se face o data sau de doua ori pe saptamana.

Avem nevoie de:
- 2 linguri flori de musetel;
- 2 linguri flori de tei;
- 2 lingurite flori de lavanda
- 2 lingurite salvie

Acest amestec se introduce sub forma de praf intr-un vas mic de faianta iar peste el se toarna apa fierbinte pana se obtine o pasta relativ densa. Se acopera vasul un timp pentru a inlesni inmuierea plantelor.

Inainte de folosire se mai adauga putina apa fierbinte apoi se aplica solutia pe fata, evitand pleoapele si zona ochilor, si pe gat cu ajutorul unei spatule de lemn. Puteti aplica solutia si cu degetele dar nu inainte de a va spala bine pe maini.
Peste masca astfel intinsa pe fata, puneti bucati de tifon sau vata.

Dupa 20 de minute inlaturati masca cu putina apa calduta.

Pentru pleoape se pot aplica tampoane de vata imbibata in esenta de plante medicinale (musetel, salvie) sau si mai simplu puteti umezi un pliculet de ceai pe care sa-l asezati pe ochi.
Chiar si ceaiul negru face minuni :)

E chiar simplu iar plantele folosite va vor ajuta sa scapati de semnele oboselii, de cearcane de aspectul unui ten ofilit.

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails