luni, 27 octombrie 2008

Incepe Selectia Nationala Eurovision 2009, incepe circul

TVR anunta ca incep inscrierile pentru Selectia Nationala Eurovision 2009 in perioada 15.11.2008 - 15.12.2008.

De aceasta data regulamentul prevede clar ca:

"Autorii (compozitori şi textieri) piesei înscrise în concurs, trebuie să fie cetăţeni români."
Dar nu specifica daca interpretul poate fi strain. Se pare ca da. Totusi concursul Eurovision nu este doar un concurs de creatie, nu se voteaza doar compozitia ci tot pachetul. Daca vreunul dintre compozitorii romani alege un interpret strain, sa-i interpreteze piesa, iar ajungem la discutii ca anul trecut?

"Prima fază de preselecţie - Preselecţia iniţială, se va desfăşura în ziua de 22 decembrie 2008, când va avea loc jurizarea pieselor validate de către notar în 23 decembrie 2008. Juriul va audia piesele sub motto-ul indicat de autori."
Nu inteleg....datele sunt invers sau...???

"A doua fază de preselecţie – SEMIFINALELE - Cele două semifinale se vor desfăşura în zilele de 27 şi 29 ianuarie 2009, în fiecare din aceste faze participând 12 melodii, cele mai bune 6 rezultate în urma jurizării din fiecare semifinală vor participa în faza finală."

Selecţia Naţională – FAZA FINALĂ – va avea loc în data de 31 ianuarie 2009, în această fază participând cele mai bune 12 melodii rezultate în urma semifinalelor.

Jurizarea si televotul la fel ca anul trecut cu promisiuni de afisare a rezultatelor intermediare dupa primele 15 minute.

Puteti citi tot regulamentul aici

Cum an de an Selectia nationala s-a transformat intr-un mare circ national si international, de abia astept sa vad ce se va mai intampla anul asta.
Sa nu uitam ca si EBU a schimbat regulamentul concursului. La Moscova castigatorul va fi ales atat prin televot cat si de catre un juriu de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails