marți, 5 august 2008

Cinci contestatii la Cerbul de Aur



Asa cum ma asteptam, artistii romani, care au participat la selectia Cerbul de Aur, contesta organizarea concursului, televotul si evident aplicarea (mai exact neaplicarea) regulamentului.


In prima semifinala am asistat la "balbaiala" calculatorului dar si a juriului, caruia i-au trebuit minute bune sa numere care concurent a luat cele mai multe note maxime, ca sa poate face o departajare intre participanti.

A doua zi, surpriza, tabelul cu punctajul obtinut de concurenti demonstra ca nu a fost nevoie de departajare.

Daca in a doua semifinala lucrurile au decurs mai lin, finalul celei de a treia semifinale a fost ciresica de pe tort.

Iulian Vrabete anunta, jenat, ca din respect pentru telespectatori, vom avea sapte finalisti in loc de sase, cum prevedea regulamentul. "Respectul" adica incalcarea regulamentului, permitea solistului cu cele mai multe voturi primite de la public sa participe in finala. Cum cele mai multe voturi, respectiv 955, au fost primite de Annamari Dancs, aceasta trecea in finala alaturi de ceilalti sase finalisti.

Asta am vazut si am auzit (prost uneori) eu, de acasa, din fata televizorului.

Ce contesta insa cei cinci concurenti?

Moni-k, pe numele real Monica Mandrulescu, a depus contestatie scrisa la registratura TVR in care solicita accesul la desfasuratorul cu telefoanele si SMS-urile primite in cadrul celei de a doua semifinale, unde aceasta a participat.

"Este putin probabil sa primesc aproximativ 100 de voturi din partea publicului in conditiile in care nu eram o debutanta si in conditiile in care am primit cea de-a doua nota ca valoare din partea juriului mai exact 6 puncte" spune Moni-k.

De asemenea contesta si calificarea solistei Annamari Dancs in finala Cerbul de Aur, cu toate ca aceasta nu a primit punctajul necesar calificarii:

"Nu mi se pare normal ca sa se califice in finala cineva care a obtinut nota 2 din parte juriului. Nu este specificat nicaieri in regulament ca acel concurent care obtine cele mai multe voturi din partea publicului se califica in finala"

Da, nu este specificat nicaieri, este doar "respectul" fata de telespectatori, mai conteaza regulamentul, oare, in fata "respectului"?

O alta concurenta, Roxana Iacob, contesta atat punerea in aplicare a regulamentului cat si televotul.

"(..)In regulament scrie ca acest concurs trebuia sa se desfasoare in formula voce si negativ pentru solisti si grupuri vocale (toata partea vocala va fi live), si in formula full live (vocal si instrumental) pentru grupuri vocal-instrumental. Cu toate acestea a fost o trupa instrumentala care a facut playback instrumental(..)"

Managerul solistei Jasmine, Bogdan Georgescu, se arata surprins de rezultatul televotului, doar 65 de voturi, in conditiile in care solista a primit din partea juriului nota 6 in urma unei prestatii impecabile.

Romeo Zaharia contesta calificarea solistei Annamari Dancs si considera ca regulamentul trebuie sa fie egal pentru toata lumea.

Ultimul care, desi nu a depus contestatie, critica conditiile tehnice de sonorizare, este Claudiu Mirica.

"Si-au batut joc de noi! Dupa 2 zile de probe de sunet, m-am trezit, in ziua concursului, cu o oroare de sunet, asa cum nici in concertele de amatori nu intalnesti."

Ieri TVR a afisat cu intarziere, pe pagina oficiala Cerbul de Aur, rezultatele celei de a treia semifinale.

Rezultat care a ramas neschimbat. Asta din "respect" pentru telespectatori dar si pentru solistii romani, participanti la preselectie.

Poate ca mie unii mi-au placut iar altii nu. Poate ca am favoriti dar si solisti care ma lasa indiferenta. Sunt subiectiva pentru ca imi permit sa fiu.
Un singur lucru insa pot sa spun: cei care au concurat la preselectie au cantat bine. Toti! Putin respect si pentru ei se poate, TVR? Ca si la Eurovision la fel ati facut si cu regulamentul si cu toate.

Tabelele cu rezultatul voturilor le aveti mai jos (click pe imagine pentru marire)













sursa:mediafax;tvr

2 comentarii:

  1. Sa fim seriosi!

    O nota mare din partea juriului nu denota automat si un succes la public.

    Imi poate cineva spune ce s-a ales de fostii castigatori ai Cerbului?

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, dar televotul a decurs ciudat atat in prima cat si in a doua semifinala.

    "Cineva"-ul care te-ar putea informa este google :) dar cauta participantii din primele editii, cand festivalul era considerat cel mai bun din estul Europei.

    RăspundețiȘtergere

 
Related Posts with Thumbnails