duminică, 23 decembrie 2007

Eurovision 2008 - 43 de tari participante la concurs


43 de tari vor participa in mai, anul viitor, la concursul Eurovision care va avea loc la Belgrad. Cu toate ca Austria s-a retras din aceasta competitie, alte doua tari, Azerbaijan si San Marino, vor participa pentru prima data la Eurovision Song Contest.
Conform noului regulament doar Serbia (castigatoarea editiei trecute), Germania, Franta, Spania si Marea Britanie sunt calificate automat in finala care va avea loc pe 24 Mai 2008. Restul tarilor vor fi impartite prin tragere la sorti in doua semifinale care se vor desfasura pe 20 si 22 mai 2008. Doar 10 tari din fiecare semifinala se vor califica pentru finala Eurovision din 24 mai. In fiecare semifinala noua tari vor fi alese pe baza televotingului iar a zecea pe baza voturilor unui juriu de specialitate. Tragerea la sorti pentru cele doua semifinale va avea loc pe 28 ianuarie la Belgrad urmand ca ordinea participarii in semifinale, finala precum si ordinea votarii sa se stabileasca la mijlocul lunii martie 2008.
Cele 38 de tari care vor participa in semifinale sunt:
Albania, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia , Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, FYR Macedonia, Georgia, Grecia, Ungaria,Islanda, Irelanda, Israel, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Montenegro, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia , San Marino, Slovenia, Suedia, Elvetia, Turcia si Ucraina.
Exista deasemeni posibilitatea ca finalele nationale sa fie transmise live pe site-ul oficial al concursului Eurovision Song Contest, site care va fi relansat cu o noua infatisare pe 15 ianuarie 2008.
Cu noul regulament va fi foarte greu nu doar pentru Romania ci si pentru oricare din cele 38 de tari care vor concura in semifinale sa obtina calificarea in finala. Inca nu se stie daca amandoua semifinalele vor fi transmise in direct iar de votat, noi cei din Romania, nu vom putea vota decat pentru tarile care participa in aceeasi semifinala cu Romania. Si viceversa :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails