miercuri, 12 decembrie 2007

Eurovisionul manelizat



Acum catva timp, mai exact pe 27 noiembrie, unul din site-urile dedicate Eurovisionului publica faptul ca pe piata romaneasca a aparut un un CD denumit Euroghinion – Selectia nasoala 2007 produs de casa de discuri Alla Balla.
Cele 12 piese de pe CD parodiaza cantecele din selectia nationala, avand textul si muzica putin schimbate.
Ba unele chiar seamana a manea sadea iar textul este destul de..hai sa spun neinspirat…
Pana si numele trupelor sau a cantaretilor este modificat astfel incat Todomondo se numeste Locomotoare iar Simplu a devenit Sample vs E.Type .

Anul trecut selectia nationala pentru Eurovision s-a transformat intr-un mare circ. Acuzatii de plagiat, amenintari cu procese, intr-o o lupta a orgoliilor atat a cantaretilor cat si a compozitorilor. Toata lumea acuza pe toata lumea. Finalul il stim cu totii. Un cantec mediocru, interpretat de o trupa facuta la repezeala, a castigat finala si a mers la ESC . Locul 13 ocupat de Romania la Helsinki a fost un loc excelent in conditiile in care din cei sase membrii ai trupei Locomondo – Todomondo doar trei dintre ei pot canta cu adevarat.

Nu e de mirare faptul ca a aparut acest CD parodie la selectia nationala Eurovision 2007. Trist este ca in ultima vreme parodierea anumitor cantece are iz pregnant de manea. E cam greu sa zambesti cand auzi ritmurile specifice si umorul grosolan din textul parodiat.




Sample vs E.Type - Dracula my love



Locomotoare -Liubi liubi I love you



Am scris acest articol dupa atata timp pentru ca stirea respectiva a fost preluata de multe bloguri ale fanilor ESC din diverse tari...fani care probabil ca nu stiu ca maneaua NU face parte din folclorul romanesc.

Un comentariu:

  1. Ingrozitor...nici nu imi pot irosi cuvintele sa descriu poluarea asta fonica.Si? Li se pare amuzant?E un CD intreg?Adica are mai mult decat aceste doua piese penale?Vai de mamica noastra...Mai excelam la ceva ca tara, ca popor?Nu cred...si e din ce in ce mai grav din pacate.Nici nu vreau sa ma gandesc la haosul care va fi la anul,la selectia nationala.Probabil ca un "deja vu"...

    RăspundețiȘtergere

 
Related Posts with Thumbnails