miercuri, 20 februarie 2008

Eurovision 2008: VH2 se retrage din finala Selecţiei Naţionale



Surprinzator, cu trei zile inainte de finala Selectiei Nationale pentru concursul Eurovision 2008, trupa VH2 anunta ca se retrage din concurs din cauza unei suspiciuni de asemanare a piesei Follow Me cu o piesa romaneasca scrisa acum 10 ani.


Iata si comunicatul de presa VH2:

Desi nu se pune în discutie acuzatia de plagiat, ci numai de asemãnare întâmplãtoare sesizabilã doar la nivel de specialisti, VH2, din dorinta de a se pune deasupra oricãrei bãnuieli de rea intentie si pentru a nu mai alimenta ostilitatea apãrutã în diverse medii fatã de aparitia în acest concurs, a decis retragerea piesei "Follow Me" din finala nationalã Eurovision 2008.

Ne pare rãu cã aceastã problemã nu a fost sesizatã de cei implicati încã din faza preliminarã, mai ales cã, toate cântecele calificate au putut fi ascultate pe site-ul TVR cu aproape o lunã de zile în urmã. S-ar fi putut evita în acest fel situatii neplãcute de acest tip.

Ne cerem scuze organizatorilor pentru eventualele disfunctii de program cauzate de iesirea din concurs a grupului, dar credem cã evitarea oricãror discutii suplimentare pãtimase si ostile este în avantajul competitiei în sine.

Pe aceastã cale le multumim tuturor celor care ne-au sustinut în demersul nostru muzical si vrem sã le dãm prin acest gest de onoare, motive în plus pentru a se mândri cu calitatea moralã si artisticã a celor pe care îi apreciazã.

In locul ei intra in finala piesa Zamira - New Effect feat. Gentiana. Nico care a avut de la public acelasi numar de puncte pentru piesa Fight for life, diferenta facandu-se doar la votul juriului, a refuzat sa cante in finala doua piese, optand doar pentru Pe o margine de lume. Detalii aici.

Astfel piesele din finala din 23 februarie, in caz ca nu se mai retrage cineva, sunt urmatoarele:

1.Prea mici sunt cuvintele -Leo Iorga & Pacifica

2.Come this way- Zero feat. Marius Moga

3.Seven Days -Paula Seling si Provincialii

4.Fairytale Story - Nicola

5.Love is all I need -Tabasco

6.RailRoad, RailRoad - Rednex feat. Ro-mania

7.Dr. Frankenstein -LaGaylia Frazier - Suedia

8.Shine - Biondo - Suedia

9.Run Away -Catalin Josan

10.The Key of Life- Simona Nae

11.Zamira - New Effect feat. Gentiana

12.Pe o margine de lume - Nico si Vlad Mirita

sursa:TVR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails