joi, 31 ianuarie 2008

Run away vs Vandi vs Coldplay ba chiar vs Vissi

Se tot comenteaza de unii cum ca piesa Run Away cantata de Catalin Josan si selectata pentru a participa in semifinala selectiei nationale Eurovision 2008 Romania, ar fi plagiata dupa piesa Thelo cantata de Despina Vandi si compusa de Foivos si ca ar aduce si cu piesa "Clocks" - Coldplay.

Acum daca s-a intrat cu comentariile la Run away pe "teritoriu grecesc" m-am obosit putin sa caut pe net sa aflu si eu cum copiem noi grecii. Si am aflat:

- cum ca piesa Thelw a Despinei Vandi compusa de Foivos (care e un fel de Moga al nostru, scoate piese pe banda rulanta) este copie fidela a piesei "Clocks"- nu vreti sa aflati comentariile lasate de greci la adresa Despinei Vandi pe youtube :)
Clipul de mai jos este relevant:

clocks-Vandi vs Coldplay


- cum ca de fapt prima nu este Vandi care ii copie pe Coldplay ci Ana Vissi cu piesa Logia kai siopes aparuta in 2005 pe albumul Nylon. Gurile rele spun ca nu ar fi avut succesul scontat tocmai pentru ca semana cu alta. Tot gurile rele grecesti spun ca Vandi o copiaza din greu pe Vissi in muzica, show-uri, tinute de scena.

Anna Vissi - Logia Kai Siopes


Si acum vine si bietul Catalin cu Run away, piesa care NU este compusa de Moga asa cum cred majoritatea comentatorilor care striga "plagiat"

Run away - Catalin


Hai sa facem un rezumat: Anna Vissi cu ajutorul fostului sot Nikos Karvelas (compozitor)se inspira de la Coldplay si scoate in 2005 piesa Logia kai siopes de pe albumul Nylon. La sfarsitul anului 2007, Despina Vandi invidioasa pe Ana isi spune ca decat sa semene piesa cu a Anei mai bine o ia cu totul de la Coldplay astfel incat sa nu mai spuna nimeni ca o imita pe Vissi.
Tot prin vara, toamna, compozitorii piesei Run away se gandesc ca pentru albumul unui tanar castigator al concursului Megastar merge o melodie inspirata din Vissi, Vandi si cu radacini in "Clocks"-Colplay..de unde sa tie bietii de ei ca piesa va ajunge sa fie in selectia nationala pentru Eurovision...


Si uite asa ajungem sa strigam PLAGIAT la orice se compune in Romania fara sa stim exact care pe cine a plagiat si in ce ordine s-au luat unul dupa altul. Iar "fanilor" Eurovision care se trezesc odata pe an destepti si atoatestiutori in ceea ce priveste acest concurs le-as recomanda s-o lase mai moale cu parerile categorice pe care si le expun indecent pe forumuri.

Piesa copiata de greci, romani si alte natii probabil aici

5 comentarii:

  1. asa-i romanul :)....si uite cum multi ajung critici de muzica. Eu unu sunt uimit de ultimele editii Eurovision Romania...,cum sunt anuntati semifinalistii si publicate piesele...cum apar primele zvonuri cum ca ar fi plagiate. Romanul este invatat cu circul ..:) la cele mai mari cote

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa ne place noua sa ne dam in cap singuri. Toti devin critici in perioada asta, in special afonii.Restul "specialistilor" comenteaza in functie de interesele personale.

    RăspundețiȘtergere
  3. te mai astept pe blogul meu eliza :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca ai mare dreptate.. daca stam si ne gandim si analizam toate melodiile de la eurovision, toate seamana sau aduc putin cu cate o alta melodie... toti vb aiurea fara sa-si dea seama ce spun...eu una sustin aceasta melodie si sper ca va ajunge cat mai departe.... daca pot, o sa dau un exemplu de cat de mult se plagiaza in alte parti si nu se ia nicio masura, iar la noi pentru o cat de mica chichita si gata, e plagiat: http://www.bestmusic.ro/Artist_Marija-Serifovici_3732_video_0.html poate asa ne dam si noi seama cat de critici suntem uneori fara sa ne dam seama...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi pare rau ca in general acuzatiile astea cad mai mult in spinarea artistului care interpreteaza piesa.

    RăspundețiȘtergere

 
Related Posts with Thumbnails