miercuri, 18 iulie 2007

Bisericile si canicula in Romania

Ascult cu o ureche stirile de pe realitatea tv in timp ce imi vad de treburi. Si raman surprinsa de ceea ce se prezinta a fi o "stire" in legatura cu canicula si masurile luate.
In Brasov bisericile vor fi deschise pe tot parcursul zilei pentru ca oamenii sa se poata odihni si racori in interiorul lor. Foarte frumos am zice, foarte corect atat timp cat se stie ca in biserica temperatura este cu mult mai mica decat afara.
Intrebare: De ce trebuie sa aiba biserica program cu publicul iar in cazuri extreme ca cel de acum sa fie deschisa toata ziua?
Ce-i alimentara, banca, primarie?
Stiu ca biserica este lacas de reculegere si rugaciune, o oprire pentru suflete obosite sau pline de speranta in ajutorul divin. Nu ma pot ruga sau medita cu program. Ma rog sau ma inchin atunci cand simt eu nu de la 9-14.30- martea si joia...
Biserica trebuie sa fie deschisa toata ziua, intotdeauna. Chiar atunci cand se termina slujbele sau nu se tin in ziua respectiva. Nu canicula trebuie sa deschida usa bisericii ci preotii care se pare ca in Romania iti limiteaza accesul in acest lacas in functie de programul lor.
In Grecia bisericile - toate- sunt deschise de dimineata si pana seara. Unele mari spatioase dar si unele mici in care de abia incap doua persoane.
Intri, te inchini, aprinzi o lumanare, te asezi pe un scaun si ai discutia ta particulara cu Dumnezeu fara sa te deranjeze nimeni.
In Romania faptul ca bisercile si-au deschis usile pentru a oferi o sursa de racoare reprezinta o stire....trist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails