joi, 19 iulie 2007

Canicula se extinde - Murim naibii de cald!!

32 de judete au primit cod portocaliu (cel rosu oare la ce temperatura se da?) pentru zilele de 19 - 22 iulie.
Sunt asteptate, in aceste zone, valori de temperatura de 39-40 de grade si, izolat, 41-42 de grade, iar la nivelul solului pana la 60 de grade.
Avertizarea este adresata judetelor Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, municipiului Bucuresti, si pentru vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.
Asadar ne topim...la propriu....
Romanii nu prea sunt obisnuiti cu aceste temperaturi. Prin urmare nu prea stiu nici cum sa se comporte in cazurile astea.
Am mai scris, apa, haine de culoare deschisa si fibra naturala, palarii, umbrele si stat in casa daca stii ca nu rezisti.
Poate de acum incolo vor investi in acele autobuze, troleibuze care au aer conditionat. Poate in Bucuresti ca in provincie.....multa apa va mai curge pe Dunare....
Dupa atatea zile de caldura sigur vor veni si furtunile....de astea mi-e mai teama decat de caldura :(
Degeaba faci dus, degeaba bei apa rece, aerul este de nerespirat, ventilatorul inutil. Chiar scriau ca peste 32 grade nu trebuie folosit ventilatorul. De ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails