sâmbătă, 28 iulie 2007

New Wave 2007: Detalii din ziua a doua a festivalului

Desi rezultatele din ziua a doua a festivalului si prima zi de competitie a concurentilor le stiam de ieri de pe site-ul oficial al concursului, aseara RTR a difuzat in intregime ziua a doua a festivalului.
Colegii mei de la site-ul Eurovision Cyprus in colaborare cu oikotimes au facut un raport live aseara pe masura ce vizionau concursul. Asa ca sunt in masura sa dau cateva detalii:
Gazda a fost Dima Bilan - Rusia (ESC 2006), printre invitati numarandu-se si grupul Serebro (ESC 2007).
Spectacolul a inceput cu Alla Pugaceva (Rusia Esc 1997) care a cantat cateva din hit-urile sale si apoi a continuat cu "Boys' party" un concert sustinut de Alexander Serov, Igor Nikolaev, Gianni Fiorellino, Valery Leontiev, Sergey Lazarev, Philip Kirkorov, Mike Mironenko, Valery Meladze, Leonid Agutin, Vladimir Presnyakov, Intars Busulis and Lev Leshchenko.
In continuare in partea a doua a serii a venit randul concurentilor sa intre in concurs iar fiecare a avut de interpretat un hit international.
Prima a cantat Chioma (USA) dupa care duetul "Barcelona" (Ukraina), Issa Samer (Cehia), Alessandro (Italia), Marina (Polonia) si Natasha Vinokurova (Rusia).
A urmat Mihai Traistariu care a interpretat piesa lui Whitney Huston - "I will allways love you" si pentru care a primit (doar) 81 de puncte. Dupa el, Polina Smolova (Belarus, ESC 2006) intr-o interpretare proprie a piesei "You better stop" - Jamelia. Se pare ca juriul a placut-o mai mult decat pe Mihai si i-a acordat 100 de puncte.
Urmatoarele au fost Masha Novikova (Rusia) si Francisca (Germania) urmate de Natalia Gordienko (Modova ESC 2006) care a interpretat in forta cantecul Gloriei Gaynor "I will survive" - iar juriul a rasplatit-o deasemeni cu 100 de puncte.
Dupa trupa "Rin'Go"(Kazakhstan),Anastacia Kochetkova (Rusia), Vasily Lazarovich (Ukraina) si Eleonora(Georgia) si-a facut intrarea in scena grecul Kostas Martakis despre care se zvoneste ca va fi urmatorul reprezentat al Greciei la Eurovision 2008. Asezat pe un scaun si acompaniat de prezenta unei dansatoare Kostas Martakis a cantat cantecul lui Demis Roussos - "From Souvenir to souvenir"primind 94 puncte din partea juriului.
Dupa interpretarile lui Kate (Cehia) and Erglis (Letonia Esc 2007) spectacolul s-a sfarsit.
Gazda celei de-a doua seri a competitiei (a treia a festivalului) va fi Nikolai Baskov iar duminica, Alla Pugaceva.
In aceasta seara sper ca va fi transmis spectacolul din seara trecuta si in care din cate am inteles concurentii vor interpreta o piesa din tara de origine.
Imi voi permite sa fiu subiectiva si sa tin pumnii in continuare pentru Mihai Traistariu si Kostas Martakis.
De asemeni imi voi permite sa remarc faptul ca pana in momentul de fata nu a aparut nici un articol in Romania referitor la finala festivalului care se desfasoara acum, singurele date in lb.romana aflandu-se pe acest blog. Motivul pentru care am scris aceasta il voi face cunoscut mai tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails