joi, 16 august 2007

De ce nu participa si Romania la Eurovision Dance Contest?

[UPD] Finlanda a castigat prima editie EDC

Dupa Eurovision Song Contest si Junior Eurovision a mai aparut un concurs din gama Eurovision: Eurovision Dance Contest o competitie internationala la care participa cupluri de dansatori profesionisti din Europa.
Pe 1 septembrie BBC, BBC One si Eurovision Tv vor organiza prima editie a acestui concurs care se va tine la Londra.


Delegatiile celor 16 tari care si-au anuntat participarea vor fi la Londra din 28 august pentru a participa la petrecerea de bun venit. Vor urma repetitiile iar sambata 1 septembrie va fi transmisa in direct cea mai mare competitie de dans din Europa.


Fiecare din cele 16 cupluri de dansatori, au fost fie invitati de catre televiziunea publica sa participe la acest concurs, fie au fost alesi prin selectie nationala(la fel ca si la ESC).


Cele 16 tari participante sunt, in ordinea in care vor apare in concurs:


1.Elvetia


2. Rusia


3. Olanda


4. Marea Britanie


5. Austria


6. Germania


7. Grecia


8. Lituania


9. Spania


10. Irlanda


11. Polonia


12. Danemarca


13. Portugalia


14.Ucraina


15. Suedia


16. Finlanda



Romania nu participa si nici nu am citit prin presa romaneasca ceva despre acest concurs. Normal, nu considera ca este un eveniment important. Asa au considerat si Eurovisionul (ESC) pana cand dupa locul 4 obtinut la Atena, Mihai Traistariu a avut parte de o ascensiune impresionanta in cariera dar si de foarte multi bani.


Urmarea s-a vazut anul acesta, cand circul de la preselectia pentru ESC a fost dus pana la extrem. Orgoliile, invidia si pot spune rautatea si-au spus cuvantul. Dar revenind la Dance Contest: nu avem dansatori sportivi buni? Nu avem bani? sau nu ne intereseaza? Nu am vazut pe site-ul TVR nici macar un comunicat in privinta acestei competitii. Nimic!


Si totusi de ce Romania nu participa?
Later edit: Un comunicat a aparut pe site-ul Tvr dar este din 4 decembrie 2006.




2 comentarii:

  1. ar fi misto sa participe romania.. probabil ca nu a fost destul de mediatizat la noi.. si nu se stie..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi fost foarte bine, pentru ca avem destui dansatori profesionisti buni. TVR ar fi trebuit sa mediatizeze acest nou concurs. Dar probabil ca nu au bani ca sa participe.

    RăspundețiȘtergere

 
Related Posts with Thumbnails