marți, 28 august 2007

GRECIA IN FLACARILE IADULUI



63 de morti. Mii de persoane ramase fara acoperis.In Ilia - Pelopones, 400.000 de hectare de padure si terenuri agricole au fost distruse.
Ieri ramasesera 31 de focare de incendiu dar focurile izbucnesc mereu.



Autoritatile investigheaza cauzele incendiilor. O recompensa care pleaca de la 100.000 pana la 1 milion de euro pentru orice informatie in ceea ce priveste incendiatorii.

Dar populatia este manioasa. Acuza autoritatile ca nu au stiut sa faca fata situatiei, ca dezorganizarea si lipsa unui plan clar a generat haos. Pompierii alergau de la un incendiu la altul in urma apelurilor populatiei facute prin intermediul televiziunilor, sau a primarilor sau a prefectilor ajungandu-se in situatia in care nu se stia cine si unde se afla.



In ciuda asigurarilor cum ca in Olympia totul este sub control, putin a lipsit ca muzeul si ruinele sa nu cada prada flacarilor.

Romania a trimis ieri un elicopter. Echipajul român este format din 9 membri, 4 piloţi, 2 mecanici de bord, 2 operatori ai sistemului de stingere a incendiilor şi şeful delegaţiei.

Pentru multi ani Grecia nu va mai fi aceeasi. Fumul care se ridica deasupra Elladei se vede si prin satelit. Soarele este ascuns de norii De fum iar cenusa pluteste in aer.

Economia este la pamant. Statul grec a stabilit de sambata o serie de masuri pentru cei care au suferit daune fizice si materiale. Cu o simpla cerere pot obtine suma de bani necesara. S-au deschis conturi in banci iar diaspora va ajuta si ea. Dar nici un ban nu cred ca poate evalua teroarea si durerea prin care au trecut grecii.

Ca si nefericitii de romani la inundatii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Related Posts with Thumbnails